De historische wijk


The Old Brussel, een restaurant gevestigd in een historisch …

In de Romeinse tijd, Julius Caesar Gallië binnenviel België ongeveer 50 voor Christus, en de militaire bezetting van 23 jaar.

De Romeinen bouwden een weg, pad (divertikel) gebruikt voor de landbouw vervoer op de route van de toekomst rueHaute. Vandaag de dag, de populaire High Street blijft de oudste straat in Brussel (en de langste).

In de twaalfde eeuw, een kapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw – de kapel zal kerk kapel geworden – werd gebouwd aan het noordelijke einde van de High Street, op het land van de Hertog van Brabant Godefroid 1. Rond, ambachtslieden vestigden zich en bouwde een kleine wijk.

Aan het zuidelijke einde van de High Street, een leprosarium, samen met een kapel gewijd aan St. Peter werd opgericht.

Een charter van 1134 duidt op de aanwezigheid van Onze-Lieve-Vrouw kapel en St. Peter leprosarium.

In de dertiende eeuw, Brussel bouwen een behuizing om hun stedelijk centrum te beschermen.

De Steenpoort, een van de zeven gateways, ligt in de buurt van de Notre-Dame kapel (nu op de Boulevard de l’Empereur, naast de hoektoren – zeldzaam overblijfsel van de eerste behuizing) maar de kapel en de toekomst Marollen zijn uitgesloten van de werkingssfeer ervan!

De wijk is de ontwikkeling van de mensen van de armste arbeiders, wevers, vollers, leerlooiers. Die lijden aan slechte leefomstandigheden, ze zijn snel te oproer en rellen in de stad tegen de gemeentelijke macht. Om de veiligheid te verzekeren intramurale, het stadsbestuur een beslissing nemen: wanneer de werkdag wordt gedaan, een bel ging, de aankondiging van de sluiting van de deuren van de muur; werknemers, moet bedelaars, uitgesloten van elke vorm laat dan … Vandaar de naam “bums” die zo vindt zijn eigen weg.

In de vijftiende eeuw, de oostelijke hellingen van de diepe vallei van de Zenne heeft een immense wijngaard; Een deel van dit uitgestrekte land, dat gaat van gerechtsgebouw naar de straten van Wynants zal de Laines en Montserrat worden genoemd de “Bovendael” (over de heuvels), een centrum van de prostitutie en criminaliteit.

In de zeventiende eeuw, de vrome aartshertog Albert en aartshertogin Isabella vurig pleiten voor de Contrareformatie: veel religieuze congregaties ZIE DE DAG IN DE BUURT: de Brigittines, de Minimes lesCapucins en vooral de Apostoline Sisters. Deze worden in de Bovendael geïnstalleerd in 1660 om elk spoor van de zonde uit te roeien. Zij zullen de naam van de wijk te geven: Hun motto Mariam Collentes (die honorentMarie) geworden, door opeenvolgende elisie, dan Maricolles Marollen.

In de achttiende eeuw, de Oostenrijkse keizer Jozef II wil de rol van de kerk seculariseren. Door zijn besluit van 1783, schrapt de contemplatieve religieuze orden, die veel van de grond in de stad en lesMarolles in het algemeen en in het bijzonder releases. Het gebied wordt vervolgens geïnvesteerd door een meer welvarende bevolking en zal een uitbreiding van het hertogelijk hof Coudenberg met meerdere hotels aristocratische en burgerlijke herenhuizen geworden


Adress

Rue des renards, 32
1000 Bruxelles
+32 2 513.91.55
+32 486 61 03 27

Openingstijd
Maandag tot en met zondag: 12h00 -15h00 18h00 - 00h00